21 Kasım 2011 Pazartesi

Rossmann Çıkartması

Haftasonu çok sevdiğim Rossmann'ı aniden karşımda görünce hangi ara mağazaya girdim hangi ara alışverişi yaptım ve çıkmak üzereydim kasaya gelince farkına varabildim :) Sadece kozmetik üzerine değil sağlıklı yaşam marketi adıyla geçen Rossmann aslında Alman 1972 yılında Dirk Rossmann tarafından Almanya'da kurulmuş. Bazı ürünleri hem kaliteli hem de çok uygun fiyatlı. Ayrıca dışarıda bulabileceğiniz pek çok ürünü de daha hesaplı olabiliyorsunuz ya da o kadar hesaplı olmayadabiliyor bazen :) şöyle ki alıp alıp kasaya gittiğinizde bir an o ruh halinden çıkıyorsunuz :D

Aldıklarım bunlar yani kozmetik yok. Sadece dişten saça tırnaktan banyo takviyelerine kadar gözde ürünlerim. Kimisi stok olarak kimisi de tam zamanında bitmek üzere olan ürünlerimin yerine. Hadi gelin şimdi neler varmış daha detaylı bakalım:

1. Soğuk Algınlığı Banyo Takviyesi : Daha önce bir şişesini bitirdik. İsterseniz banyo suyunuzun içine ekleyip kullanıyorsunuz isterseniz bir kova su içine ekleyip ayaklarınızı o sıcak suda tutup terleyerek ve buharıyla da rahatlayarak soğuk algınlığını vücudunuzdan atıyorsunuz. Sıradan bir buğu da aynı işlevi görür diye düşünmeyin çünkü o ilaçlardan daha yoğun ve daha kuvvetli. Okaliptüs yağı içeriyor. Soğuk algınlığı şikayetleri ve üst solunum yolları enfeksiyonlarının tedavisinde ek olarak gerçekten başarılı bir ürün. 

2. Romatizma Banyo Takviyesi : Bunu da annem için aldık. Aynı şekilde kullanılan ancak işlevi farklı olan bir ürün. Düzenli kullanımda romatizma ağrılarına iyi geliyor. İçerisinde çam iğnesi yağı, saf terebentin yağı ve hindistan cevizi yağı asidi bulunuyor. Kan dolaşımını artırdığını da eklemişler.


Tabi ki bu ürünleri kullanırken ilaç olmadığını ve sıcak suya karşı hassasiyeti ya da hastalığı olan (hipertansiyon, diyabet, cilt yaraları) kişilerin kullanmaması gerektiği de not düşülmüş. 


Bunlar ise daha önce netten yorumlarını okuduğum beyazlatıcı diş macunu, diş fırçası ve seyahatte kullanmak için diş fırçası kabı. Diş macunu olarak Sensodyne Pronamel Beyazlatıcı kullanıyorum ancak beyazlatıcı etkisini görmedim (çay, kahve ve sigara içen biri değilim) bir de bunu deneyeyim dedim. İçeriğinde bulunan yemek sodası da açıkcası beni cezbetmedi değil. Eskiler hep tuz ve yemek sodasını karıştırarak macun yaparlarmış dişlerine ve bembeyazmış. Sonuçları kullandıktan sonra iletirim :)




En baştaki canım şampuanım SLS, paraben, sülfat vs. gibi zararlı hiçbir madde yok. %98 bitkisel ve ECO sertifikalı bir ürün. Çok memnunum kendisinden. Diğer bütün market şampuanlarında (maalesef Otacı da bile) olan SLS'nin olmaması en güzel güven kaynağı. Onun yanındaki 15 ml. küçük, şirin, tatlı şey genç ciltler için yorgunluk giderici göz kremi. Göz kremi kullanmak için can atmıyorum ama denemek için aldım ilk göz kremimi :) Diğer ürün ise oje çıkarıcım. Daha önce onun asetonsuz olanını kullanmıştım memnundum. Açıkcası Flormar'ın asetonsuz olanından daha iyi gibi geldi bana. Tam onu alacaktım ama bir baktım bu daha büyük ve fiyatı da 3.90, o da sepete ekleniverdi :)

Ama esas önemli olan;
İlk önce gördüğümde sonra da giydiğimde hoşuma giden ve hemen karar verip aldığım bu güzel botlar :)

5 yorum:

  1. Güle güle kullan canım,çok güzel ürünler almışsın :)

    Antalya'da Rossman yok malesef,Almanya'da kaldığımda çok alışmıştım kendisine.Gerçekten ürünleri kaliteli ve çok uygun fiyatlı :)

    Soğuk algınlığı ve romatizma giderici ürünleri çok merak ettim babam ve annem için.İlginçmiş :)

    Dişleri soda veya tuz,diş pasteli ile beyazlatmak çok sakıncalı.O maddeler diş minesi üzerindeki tabakayı kazıdığı için beyazlık veriyor yoksa herhangi bir beyazlatıcı etkisi yok :(

    Bir de canım ; göz çevresi en hassas ve en önemli yer,gözün için mutlaka denetimden geçmiş bilindik markaları kullanman senin için en iyi olur.Çünkü göz çevresine zarar verilirse geri almanın imkanı yok.Buna dikkat etmeyen çok insanın cildini bozduğuna şahit oldum malesef :(

    YanıtlaSil
  2. Ben de İzmir'de kavuştum tekrar Rossmann'a :) Uyarın için çok teşekkür ederim, daha önce de zarar verdiğini duymuştum ama denemeden içim rahat etmeyecek sanırım :S
    Göz çevresi için olan kremin içeriğine bakarak aldım, bitkisel içerikli. Daha önce de o markadan başka ürünler kullanmıştım. Bi deneyelim. 15 ml ürüne 45 tl veresim gelmedi LRP'ye ama bu bitince muhtemelen ona geçerim :)

    YanıtlaSil
  3. Hepsini güle güle kullan ... Çok merak ediyorum şu Rossmann marketi umarım burayada açılır ;) bu arada bloğun hayırlı olsun , güzel paylaşımlar dilerim ;)

    YanıtlaSil
  4. Canim Almanyadada cok seviliyor Rossmann, birde dm marketi var, ikisi harika, insallah dm´de acilir Türkiyeye, ama dm´in bazi kendi markalari türkiyede Rossmannda satiliyormus (Balea mesela).

    Birde tatlim kelime dogrulamayi kaldirirsan yorum göndermek daha kolay olur, tabii istersen ; )

    YanıtlaSil
  5. Sevdalinka çok teşekkür ederim :) inşallah açılır aslında her ne kadar Alman pazarı olsa da bu ürünleri sunan başka bir Türk markası olmadığı için...

    Viva'cım uzun zamandır takip ediyordum seni. Balea'nın bir kaç ürününü almıştım daha önce. Kelime doğrulamayı nereden kaldıracağımı söyleyebilir misin?

    YanıtlaSil