28 Kasım 2011 Pazartesi

Sevgili Blog'dan Sevgili bir MİM :)

1. Bloğunuzu tüm eş dost çevrenize söylediniz mi? 


Henüz değil :) aslında çok söylemek de istemiyorum neden bilmem :)

2. Bloğunuzu ilerde çoluk çocuğa karışınca, çocuğunuza gösterecek misiniz?


Kız olursa neden olmasın :) ama erkek olursa da neden olmasın, o da bilsin :)

3. Bloğunuzu eşiniz / sevgiliniz biliyor mu?


Sevgili Blog'un nakaratlarından alıntı yapmak istiyorum bu noktada :D Ben yine tek başıma, ben yine tek başıma :D

21 Kasım 2011 Pazartesi

Rossmann Çıkartması

Haftasonu çok sevdiğim Rossmann'ı aniden karşımda görünce hangi ara mağazaya girdim hangi ara alışverişi yaptım ve çıkmak üzereydim kasaya gelince farkına varabildim :) Sadece kozmetik üzerine değil sağlıklı yaşam marketi adıyla geçen Rossmann aslında Alman 1972 yılında Dirk Rossmann tarafından Almanya'da kurulmuş. Bazı ürünleri hem kaliteli hem de çok uygun fiyatlı. Ayrıca dışarıda bulabileceğiniz pek çok ürünü de daha hesaplı olabiliyorsunuz ya da o kadar hesaplı olmayadabiliyor bazen :) şöyle ki alıp alıp kasaya gittiğinizde bir an o ruh halinden çıkıyorsunuz :D

Aldıklarım bunlar yani kozmetik yok. Sadece dişten saça tırnaktan banyo takviyelerine kadar gözde ürünlerim. Kimisi stok olarak kimisi de tam zamanında bitmek üzere olan ürünlerimin yerine. Hadi gelin şimdi neler varmış daha detaylı bakalım:

1. Soğuk Algınlığı Banyo Takviyesi : Daha önce bir şişesini bitirdik. İsterseniz banyo suyunuzun içine ekleyip kullanıyorsunuz isterseniz bir kova su içine ekleyip ayaklarınızı o sıcak suda tutup terleyerek ve buharıyla da rahatlayarak soğuk algınlığını vücudunuzdan atıyorsunuz. Sıradan bir buğu da aynı işlevi görür diye düşünmeyin çünkü o ilaçlardan daha yoğun ve daha kuvvetli. Okaliptüs yağı içeriyor. Soğuk algınlığı şikayetleri ve üst solunum yolları enfeksiyonlarının tedavisinde ek olarak gerçekten başarılı bir ürün. 

2. Romatizma Banyo Takviyesi : Bunu da annem için aldık. Aynı şekilde kullanılan ancak işlevi farklı olan bir ürün. Düzenli kullanımda romatizma ağrılarına iyi geliyor. İçerisinde çam iğnesi yağı, saf terebentin yağı ve hindistan cevizi yağı asidi bulunuyor. Kan dolaşımını artırdığını da eklemişler.


Tabi ki bu ürünleri kullanırken ilaç olmadığını ve sıcak suya karşı hassasiyeti ya da hastalığı olan (hipertansiyon, diyabet, cilt yaraları) kişilerin kullanmaması gerektiği de not düşülmüş. 


Bunlar ise daha önce netten yorumlarını okuduğum beyazlatıcı diş macunu, diş fırçası ve seyahatte kullanmak için diş fırçası kabı. Diş macunu olarak Sensodyne Pronamel Beyazlatıcı kullanıyorum ancak beyazlatıcı etkisini görmedim (çay, kahve ve sigara içen biri değilim) bir de bunu deneyeyim dedim. İçeriğinde bulunan yemek sodası da açıkcası beni cezbetmedi değil. Eskiler hep tuz ve yemek sodasını karıştırarak macun yaparlarmış dişlerine ve bembeyazmış. Sonuçları kullandıktan sonra iletirim :)




En baştaki canım şampuanım SLS, paraben, sülfat vs. gibi zararlı hiçbir madde yok. %98 bitkisel ve ECO sertifikalı bir ürün. Çok memnunum kendisinden. Diğer bütün market şampuanlarında (maalesef Otacı da bile) olan SLS'nin olmaması en güzel güven kaynağı. Onun yanındaki 15 ml. küçük, şirin, tatlı şey genç ciltler için yorgunluk giderici göz kremi. Göz kremi kullanmak için can atmıyorum ama denemek için aldım ilk göz kremimi :) Diğer ürün ise oje çıkarıcım. Daha önce onun asetonsuz olanını kullanmıştım memnundum. Açıkcası Flormar'ın asetonsuz olanından daha iyi gibi geldi bana. Tam onu alacaktım ama bir baktım bu daha büyük ve fiyatı da 3.90, o da sepete ekleniverdi :)

Ama esas önemli olan;
İlk önce gördüğümde sonra da giydiğimde hoşuma giden ve hemen karar verip aldığım bu güzel botlar :)

17 Kasım 2011 Perşembe

Oriflame Alışverişi

Aylardır her defasında alsam mı almasam mı diye düşünürken en sonunda sipariş verdiğim Oriflame'ler. Soldaki losyon ve kapatıcı stik bir tanıdığın siparişi, diğerleri kendime ait.

Pıtrak Otu Özlü Kil Maskesi : Netteki yorumlarda 3lü serinin en iyisi olduğunu okuduğum için denemek istedim. Henüz kullanmadım ancak parfümlü bir ürün. 50 ml'lik birazcık küçük. Daha doğrusu katalogda baktığınızda daha büyük gözüküyor ama küçük olacağını tahmin ediyordum zaten.
Limon Özlü Şampuan: Bunu da denemedim ama çok iyi bir performans beklemiyorum açıkcası sadece kargo sıfırlama ürünü olarak geldiği için listede bulunuyor.
Feet up Aromatic Winter Ayak Bakım Kremi: Bundan önce Neutrogena'nın ayak kremini bitirmiştim ve gerçekten yoğun bir üründü. Vaat ettiği gibi 24 saatlik nemlendirmeyi sağlıyor topuk çatlaklarına iyi geliyordu. Bunu da daha uygun olduğu için aldım ve gerçekten Neutrogena kadar nemlendirme özelliği var hemen hemen aynı ikisi de farkları fiyatları :) bir de feet up advanced serisinin topuk çatlaklarına özel kremini denemek istiyorum o zaman daha iyi bir karşılaştırma yapabilirim.
Swedish SPA Antiselülit Kremi: İşte esas beklediğim bu kremdi. İndirimdeyken 12.90a aldım.
 Sporumu yaptıktan selülitli bölgeye sürdüm ve ilk önce ince bir tabaka ile kaplanmış oldu sonra cilt onu emdikçe bir soğuma başladı :) İşe yarar mı yaramaz mı bilmiyorum açıkcası büyük vaatlerle almadım sadece destek ürünü olur diye düşündüm ama en azından şu bir gerçek ki soğutarak belki de dolaşımı hızlandırıyordur. Ne de olsa selülit aslında bir dolaşım bozukluğu hastalığı olarak tanımlanıyor. Bir de içinde içerken zararlı ama dışardan sürülünce yararlı olan kafein var. Kesin sonuçlar ilerleyen zamanlarda eğer düzenli kullanma disiplinine ulaşabilirsem yazılacaktır :) 

İçerik listesi ise şöyle : 

aqua, butylene glycol, glycerin, carbomer, caffeine, phenoxyethanol, menthyl lactate, imidazolidinyl urea, parfum, polyquaternium-39, sodium hydroxide, methylparaben, helianthus annuus seed oil, zingiber officinale extract, limonene, propylparaben, glyceryl acrylate/acrylic acid copolymer, ethylparaben, propylene glycol, linalool, eugenol, citral, furcellaria lumbricalis extract


Not: Fotoğraf aslında düz olmasına rağmen malesef eklerken çeviremedim, kusura bakmayın :)

15 Kasım 2011 Salı

Şirine Ojeleri

Alix Avien'in bu şirine boyutundaki ojeleri çok şirin değil mi? :) Hem diğer oje şişelerindeki ojeleri bitiremeyenler için bir kolaylık hem de flormarın ojeleri ile kıyaslayınca o kadar kalıcı ki. 1 TL'ye almıştım, denemenizi şiddetle tavsiye ederim :) Numaraları ise koyu yeşil olan 100, kırmızı olan 70, bakır tonlarına çalan ise 20.

Sevgiler,

Juturne

14 Kasım 2011 Pazartesi

Rengarenk Dünyam'dan Çekiliş :)

Rengarenk hediyeler var, çekiliş ve güzel bir site için burdan devam edin :

http://kraliceleoparus.blogspot.com/2011/10/hediye-cekilisimmmmmmmmmmm.html

Dermokozmetik Alışverişi

http://www.kozmetikmarkalar.com/ sitesinden güvenle ve kapıda ödemeyle yaptığım 3. alışverişim de mutlu sonla bitti. Normalde eczaneden aldığımda daha fiyatlı ve tek tek aldığım ürünleri, onu da al bunu da al şu da şuna iyi geliyor ama almazsan şöyle olur baskılarına maruz kalmadan sakince ve güvenli bir biçimde alışverişimi yapıyorum. İlk iki alışverişim 1 gün içinde elime ulaşmıştı ayrıca UPS kargo sağolsun nerede olduğunu da rahatça öğrenip istediğim saatlerde teslim almıştım. Ayrıca ilk iki alışverişimde büyük bir makyaj çantası ve güzel bir dergi de hediye olarak gelmişti. Hatta para puanlarla ilgili sorun yaşadığım zaman da büyük bir ilgiyle dinlenmiş ve anında sorun çözen bir müşteri ilişkileri de bu sitede sizi bekliyor. Yazdıklarım reklam için değil gerçekten övgüyü hak eden bir site olduğu için yazıldı. Şimdi gelelim ürünlere:



Yaklaşık 3 senedir kullandığım, benimle bütünleşmiş, cildimin biricik dostu olan La Roche Posay'in Effaclar Jel ve Duo'su. Effaclar'ın içinde her ne kadar SLS olsa da diğer market markalarının içeriğindeki çoğu zararlı madde yok, ayrıca kaşındırmıyor, kızarmaya neden olmuyor, kurutmuyor, tam kıvamına getiriyor cildimi Her kullanımdan sonra ferahlamış, arınmış bir cilt size merhaba diyor. Bunun yanı sıra daha piyasaya ilk sürüldüğü günlerde kimseler bilmezken hadi bir deneyeyim diye aldığım ve sonrasında vazgeçemediğim Duo'm. İlk kullanımlarda birazcık yaksa da gerçekten sivilce ve siyah noktaları tahriş etmeden arındıran (evet tamamen geçirmiyor ama en azından daha fazla çıkmasına neden de olmuyor) ayrıca elinden geldiğince pürüzsüzleştiren bir krem. Bakalım La Roche kendi ürünleri için ne demiş;

Açıklama :
Akne eğilimli yağlı ciltlerin günlük cilt temizliğinde kullanılan Effaclar Gel, aşırı sebum üretimini dengelemesinin yanı . sıra epidermanın saflığına kavuşturulmasında yardımcıdır. Sabun içermeyen, hassas temizleme yüzdesi sayesinde cildin yıpranmadan temizlenmesine yardımcıdır. Dermatolojik uygulamalarda kullanılabilir

Kullanım Alanları :Yağlı ve akneli ciltlerin günlük cilt temizliğinde etkilidir. Dermatolojik uygulamalar nedeni İle irrite olmuş yağlı ciltler için agresif olmayan temizlik sunulmasında yardımcıdır.

İçeriği :
Zinc Ptdolate, GlycacylK (Idoprop/nyl Butyl Carbomate), Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Decy Glucolicaside, Propylene Glycol, PEG-İ50 Distearale. Sodium Chloride, Cocarntde MfPA, Dimethicone Copol/ol, Cicrıt Acid, Purifying VVater, Cl 42090, Chlorhexidine Digluconate, Perfume.


Duo için ise;


PÜRÜZSÜZLEŞTİRİCİ VE GÖZENEK AÇICI ANTİ AKNE BAKIMI

Ciddi cilt bozuklarına karşı Tek bir bakımla çift etki:
Sivilceler + Tıkanmış Gözenekler 

AKTİF İÇERİKLERİN SİNERJİSİ :

1 - Niacinamide Sivilce iritasyonunu yatıştırır. Piroctone Olamine Bakteri üreyen bölgeyi arındırır.
2 - LHA + Salisilik Asit Keratolitik etki (ölü hücreleri arındırır.) Linoleik AsitSebum düzenleyici ve keratolotik etki

Yüksek ETKİNLİK : *
Sivilcelerde düzelme       : %88
Gözeneklerde sıkılaşma : %89
Hızlı etkinlik                        : %88

Mükemmel Doku :
Yağsız, Matlaştırıcı, Uzun süreli nemlendirici doku; Alkol, Paraben, Renlendirici içermez.

*4 hafta boyunca Effaclar DUO kullanan 324 kişinin ürün değerlendirme yüzdeleri

Arıtılmış olan Gözeneklilik, kusurları azalır. Cilt daha net görünüyor ve yumuşak. Daha sağlıklı görünen cilt nitelikleri kurtarmak için uzun ömürlü bir denge kazanır.



Bunlar ise not kısmında özellikle belirttiğim ürünlerin numuneleri. Çoğu eczaneden numune alamazken ya da tarihi geçmiş numuneleri verirken naz yapmadan istediğimi gönderdikleri için http://www.kozmetikmarkalar.com/ a tekrar teşekkür ederim. Biri daha önce Sebium Gel'ini kullandığım ama Bioderma'ya ait diğeri ise sadece termal suyunu kullandığım Avene'e ait :)


Sizlerin de cilt bakım rutininizde kullandığınız ve şiddetle tavsiye ettiğiniz ürünler varsa seve seve dinlemek isterim :)

Sevgiler,

Juturne

Tıkırtılar Gelen Bir Dolaptan Çekiliş Duyurusu !

http://karbeyazinmakyajdolabi.blogspot.com/2011/10/cekilis-zaman.html

özellikle kitabı merak ettim ama diğer güzellerde çok hoş gözüküyor :)

Merhaba !

Merhaba blog severler :) İlerleyen zamanlarda sizlerle cilt bakımı ve makyaja dair güzel yazılar ve yorumlar paylaşmak, bilgi alışverişinde bulunmak için sabırsızlanıyorum !

Sevgiler,

Juturne